Sådan nyder du bedst seniorlivet

Når man siger farvel til arbejdsmarkedet og seniorlivet begynder, vil mange synes at overgangen er ret brat og man ved måske ikke helt, hvordan man skal finde fodfæste.  Man har lige pludseligt oceaner af fritid til rådighed og ved måske ikke helt hvad man skal stille op med den. Her kommer nogle tips til, hvad man kan give sig til.

Gør op med dig selv hvad du brænder for

De fleste tænker ofte, at hvis jeg bare havde mere tid, så vil de kunne udrette meget mere og have tid til de ting, som rent faktisk interessere dem. Hvis man i mange år har haft en drøm om, at få bygget et lille hyggeligt anex i haven eller har drømt om at gå til en bestemt fritidsaktivitet, så er det nu man har chancen.  Dog skal man stoppe op og spørge sig selv, hvad er det for nogle ting jeg brænder for og har mulighed for at udrette. Det er ofte set, at når mange rammer seniorlivet, så tager de munden for fuld med alt for mange projekter, med det resultat at de bliver stresset. Derfor er et godt tip, at skære indtil benet og finde ud af, hvad man interessere sig mest for og bruge sin fritid på det.

Opdag nye steder

Det har aldrig været nemmere at rejse end det er den dag i dag, hvor de fleste lufthavne i Danmark har forbindelser til et hav af spændende destinationer.  Som Hans Christian Andersens, så berømt udtalte, ”at rejse er at leve”, hvilket de fleste sætter pris på uanset deres alder. Der findes efterhånden flere og flere rejsebureauer, som har specielle rejser og hoteller skræddersyet til voksne, så man kommer til at rejse med ligesindet og slipper for støjende teenagere.

Her foregår en af de mest populære rejseformer på havet, i form af et krydstogt. Hvis man ikke har prøvet at sejle, så forbinder mange det med høje bølger, dårlig nattesøvn og søsyge.  Det er langt fra tilfældet, hvor mange krydstogt sagtens kan indeholde god komfort, ligesom havet vil fungere som terapi for sjælen.  På de fleste store skibe er der alt hvad hjertet begærer i form af gode restauranter, barer og skønhedssaloner, hvor man kan få bugt med sine poser under øjnene. Krydstogtrejsen kombinerer ofte den frihed havet giver en med kulturelle seværdigheder, hvor skibet lægger til bestemte byer. En anbefales værdig krydstogtrejse og en af de flotteste ture man kan komme på, er mod vores norske brødre. En tur op langs Norges vestkyst er i den grad en oplevelse for livet.

Bliv god i køkkenet

De fleste mennesker sætter pris på et godt måltid og finder stor tilfredshed i selv, at lave gode måltider, men har ikke haft tiden til det, når den hektiske hverdag med fuldtidsjob har kaldet.  Vi skal alle sammen have mad, for at fungerer optimalt, hvorfor man lige så godt kan gøre det lækkert, når man har tiden til det. Det kan faktisk være sjovt at kombinere en masse nye smagsnuancer, lege med gode råvarer og ikke mindst prøve nye retter af.  Hvis man ikke selv gider at lave mad, så kan det være lige så spændende, at udforske nye spisesteder i det område man bor i, uanset om det er en restaurant på Nørrebro eller i Vestjylland.

(Visited 60 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.