Det skal du huske, når du finder ny bolig som senior

Overvejer du snart at flytte til en ny bolig eller er du allerede i gang med boligjagten? Der er mange ting at huske, når du skal finde ny bolig og som senior er det en god idé at være ekstra opmærksom. Vi har derfor samlet et par af de ting, som du skal huske, når du skal finde ny bolig her.

Overvej din økonomi som det første

Det første, som du skal gøre når du går på udkig efter en ny bolig, er at få styr på din økonomi. Du kan med fordel overveje, hvor mange du har til at købe bolig for eller evt. hvor mange penge du kan betale i husleje om måneden, hvis du overvejer at leje en bolig.

Når du skal overveje din økonomi, er det vigtigt at gå din økonomi efter i sømmene og kigge på hvor mange penge du har til rådighed om måneden til at bruge på eventuel husleje eller afbetaling på lån.

Når du har styr på din økonomi, kan du tage i banken og finde ud af hvilke muligheder der er, hvis du ikke selv har alle de penge, som du skal bruge til din kommende bolig. Hvis banken ikke vil låne dig penge, kan du overveje alternativ boligfinansiering som fx et pantebrev, der er en god mulighed for dig, der ikke kan låne penge i banken.

 

Hav tålmodighed når du skal finde bolig

Råd nummer to, til dig der er på boligjagt handler om at være tålmodig. Du har garanteret en masse idéer om hvordan din kommende bolig skal se ud, og at finde en bolig der lever op til dine krav, kan godt tage lidt længere tid, end man lige forventer.

Som senior, har du sikkert også nogle specielle ønsker til din kommende bolig, som fx at det ligger tæt på indkøb og at der ikke er trapper. Du kan have mange ønsker for din kommende bolig og det kan godt gøre, at det tager lidt ekstra tid at finde boligen.

Det er derfor vigtigt, at du har en god portion tålmodighed med dig, når du er på udkig efter en ny bolig. Det er ærgerligt, hvis du ender med at købe en af de første boliger der dukker op, og som du måske ikke bliver glad for i længden.

 

Allier dig med en boligadvokat

Når du køber bolig, er der altid lidt juridiske papirer som skal ordnes og i den forbindelse er det en klar fordel, hvis du allierer dig med en boligadvokat.

Medmindre du har en karriere med jura bag dig, kan det nemlig hurtigt blive lidt kompliceret at finde rundt i de forskellige papirer, der er i forbindelse med boligkøb. Der skal fx skrives et skøde og så skal handelen også tinglyses og det kan godt være mere kompliceret end du lige regner med.

Hvis du allierer dig med en boligadvokat, kan du få rådgivning gennem hele købsprocessen, så du er sikret at alt forløber som det skal. Du kan finde mange erfarne boligadvokater, som tilbyder første samtale gratis, så du kan se om de kan hjælpe med din situation.

Det er også en god idé at have en boligadvokat med på din side til at rådgive dig, da ejendomsmægleren altid vil være sælgers repræsentant.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *