Sådan holder du dig sund og aktiv som senior

Som senior er det vigtigere end aldrig før at du holder dig selv sund og aktiv. Men hvordan kan jeg skabe et sundt og ikke mindst aktivt liv som senior? Det har vi samlet vores gode råd til i denne artikel, hvor du kan læse om kost og motion som senior.

 

Skab nogle gode motionsvaner

Det er aldrig for sent at ændre vaner og et godt sted at starte, er derfor ved at skabe nogle gode motionsvaner for dig selv. Motion er utrolig vigtigt, for at du holder dig selv sund og aktiv. Og motion bliver faktisk vigtigere med alderen, for at du kan holde din krop sund.

For at komme godt i gang med motionsvaner er det vigtigt at finde forskellige motionsformer og samtidig starte ud på en god måde. Det kan du læse mere om i de nedenstående to punkter.

 

Find gode motionsformer

Når du skal i gang med ny motion, gælder det først og fremmest om at finde gode motionsformer, som kan danne grundlag for dit aktive liv.

Her gælder det om at tænke over, hvordan du gerne vil dyrke motion. Det er en fordel at have forskellige motionsformer, så du ikke kører død i den samme form for motion.

Du kan fx gå en tur et par gange om ugen som en god måde både at få rørt dig selv på og samtidig få lidt frisk luft.

Du kan også overveje at finde tilbud, hvor du kan dyrke motion sammen med andre. Det kan fx være via kommunen eller idrætsklubber, der måske har gode tilbud i nærheden af dig.

 

Start stille og roligt ud

Når du skal i gang med de nye motionsformer, bør du passe på med at starte for hurtigt ud. Sart med lidt motion og nogle korte gåture, hvis du ikke er vant til at komme så meget ud.

Hvis du presser kroppen hårdt fra starten, risikerer du at få et tilbagefald, som kan tage hårdt på kroppen.

Du kan samtidig overveje, hvordan du giver din krop de bedste betingelser for at dyrke motion. Det kan fx være ved at få en behandling hos Body SDS, hvor der bliver sat fokus på din krop.

 

Sæt fokus på kosten

Motion er dog ikke det eneste punkt. Det er mindst lige så vigtigt, at du har styr på sund kost, for at din krop har det godt og dermed også har gode betingelse for at holde sig aktiv. Ved at lægge en madplan og ellers supplere med kosttilskud, kan du sætte de bedste rammer for din kost, som du kan læse mere om i de næste to punkter.

 

Læg en madplan

For at holde styr på sund kost i løbet af hverdagen, kan du hjælpe dig selv ved at lægge en madplan. Hvis du lægger madplan for en uge ad gangen, får du et fantastisk overskud over, hvilken mad der skal laves de forskellige dage, som gør det nemmer at komme i gang med de sunde retter.

Ved at lægge en madplan er det samtidig nemmere at sammensætte en varieret kost.

 

Suppler med kosttilskud

Det er dog svær at få dækket vores behov for forskellige vitaminer via kosten – selvom du spiser varieret.

Derfor er det for de fleste en god idé at supplere med kosttilskud. Her kan du vælge en klassisk multivitamin som Longo Vital, hvor du får en god blanding af forskellige vitaminer.

Med sund kost og eventuel supplering af kosttilskud sammen med gode motionsvaner er du godt på vej til at få et sundt seniorliv.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *