Mange ældre flytter med alderen til mindre boliger. Det er forståeligt, eftersom børnene for længst er flyttet hjemmefra og har deres eget hus. Som man bliver ældre, vil man opleve, at det oftest er børnene, der inviterer til middage og helligdage som juleaften, fremfor at man holder dem hos sig. Derfor er det ikke relevant at have et stort hus som senior. Desuden spiller økonomien også for mange en rolle, da pensionen ikke rækker til en større bolig.
Økonomi
Punkt 1 over ting man skal have styr på, når man skal købe ny bolig, det er logisk set økonomien. Man skal finde ud af, hvad nuværende bolig er værd, samt hvilken prisklasse, man kan ønsker at købe ny bolig i. Er man forvirret omkring økonomien, skal der være helt styr på dette, før man begiver sig ud i et boligkøb. Det kan være, at man er forvirret omkring nogle af SKATs udregninger, selvom man føler, at man har temmelig godt styr på, hvordan SKAT fungerer. Det er vigtigt at få helt styr på inden boligkøb, da det kan påvirke økonomien negativt eller positivt, alt efter udfaldet – hvilket også påvirker mulighederne for en ny bolig.
Ønsker man at klage over SKAT, bør man konsultere med nogle, der er uddannede inden for faget. Det bør man, da det er en god idé at have juridisk opbakning på ens side. Læs mere her.
Egen bolig
Der kan være flere grunde til, at man ønsker at købe ny bolig. Måske er den gamle bolig blevet for stor, og man leder efter noget mindre. Ydermere kan boligens lokation, boligens stand osv. spille ind. Det kan tænkes, at man som pensionist med øget fritid, ønsker at flytte tættere på børn og børnebørn.
Overvejer du at købe ny bolig, er der en masse regler, du skal tage forbehold for. Derfor er det en god idé at konsultere med personer, der arbejder inden for faget. Et godt råd er at finde oversigt over boligadvokater og vælge en i nærheden af dig. Dermed er du i sikre hænder, og undgår at falde i diverse boligkøbsfælder.
Plads til alle
Når man køber ny bolig, bør man tænke sig om i forhold til boligens faciliteter og muligheder. Er man som ældre blevet bedsteforældre, skal en ny bolig gerne kunne rumme besøg af børnebørn i alle aldre. Derfor skal man være sikker på, at lejligheden er børnesikret eventuelt med låger til trapperne, eller dække for skarpe kanter.
En bolig skal dog ikke kun tilpasses efter børnebørnene, men også efter en selv. Når man er ældre, er kroppen desværre ikke lige så bevægelig, som den var engang. Derfor bør man i et nyt boligkøb indtænke risikoen for, at man indenfor et par år, kan have behov for hjælpemidler. Her tænkes i forhold til stok, krykke, rollator og kørestol. Det vil nemlig være upraktisk som senior at have en bolig med lille entre og små gange, da man ikke ville kunne komme forbi med rollator og rullestol som eksempel.
Man kan ikke gøre for, hvis man en dag bliver gangbesværet og får brug for hjælpemidler. Det er derfor en god ting at sikre sit hjem til, så er uheldet ude, kan man fortsat føle sig hjemme i sit eget hjem. Ydermere skal man være sikker på, at økonomien er til det, hvis man ønsker at investere i ny bolig. Derudover er det altid godt at konsultere med personer, der arbejder indenfor fagområdet, for bedst mulig rådgivning – og for at undgå faldgruber.
No comments yet.