Sådan skaber du en seniorvenlig bolig

Som senior er det vigtigt at sætte fokus på din bolig. For at have en bolig, hvor du føler dig godt tilpas, er det vigtigt at skabe en seniorvenlig bolig. Det er samtidig vigtigt at du ikke venter for længe med at opdatere boligen til en mere enkel version. I denne artikel har vi derfor samlet et par tips til, hvordan du skaber en seniorvenlig bolig.

 

Gør det nemt at komme rundt

Det første du skal i gang med, for at gøre din bolig seniorvenlig, er at gøre det nemt at komme rundt i boligen.

Det handler om flere forskellige aspekter. Et godt udgangspunkt, når du skal gøre det nemt at komme rundt i boligen er at tænke at du skal kunne komme rundt med en rollator.

Det er derfor vigtigt at der fx ikke er stejler trapper i boligen, der er svære at tilgå. Hvis der fx er lofttrapper i din bolig, er det en god idé at tænke over, om du kan gøre det der er på loftet nemmere tilgængeligt andre steder. Alternativt kan du overveje om der vil være en loftrappe som er nemmere komme op af end den du har nu.

Hvis du skal kunne komme rundt med en rollator, skal du også kigge på dørtrinene i din bolig. Det handler om at udligne dørtrinene, så de er nemme at komme over. Du kan her gå ind og montere dørtrinsramper, som bøde gør det nemmere at gå over dørtrinene i dagligdagen og samtidig gøre det muligt at komme rundt med fx en rollator.

 

Køb de rigtige hjælpemidler

Efterhånden som du får brug for mere hjælp i dit hjem, kan du købe mange forskellige hjælpemidler, som kan gøre det nemmere at være i din bolig.

Det kan fx være ved at få gjort nogle møbler som sofaen og sengen højere, så de er nemme at komme op af igen.

Du kan også finde mange hjælpemidler til køkkenet, som kan gøre den daglige madlavning nemmere.

Du kan samtidig overveje hvilke andre hjælpemidler der vil være relevante til din bolig, for at du kan få din hverdag til at hænge godt sammen.

Det kan fx være det er relevant med en iPad holder for at gøre det mere ergonomisk at bruge en iPad. Utrolig meget foregår over internettet i dag og det er derfor godt at have en tablet, som du kan bruge til nogle af de forskellige ting der foregår online i dag.

 

Skab en nem have

Det sidste du bør overveje, for at gøre din bolig mere seniorvenlig, er haven. En have kræver meget pasningsarbejde, men du kan lave forskellige foranstaltninger for at der bliver mindre pasningsarbejde i din have.

Det kan du fx gøre ved at lægge flis nogle steder i haven, så der vil komme mindre ukrudt og dermed også mindre arbejde de steder.

Når du skal plante nyt, bør du går efter planter, som laver et godt bunddække. Det kan fx være hosta eller bregner, da det er flotte planter, der skaber et godt bunddække i haven og kræver minimal pasning.

Du kan samtidig overveje, om der skal skiftes belægning nogle steder i haven, for at gøre den nemmere tilgængelig end ellers. Det kan fx være ved at anlægge fliser eller anden belægning der er nem at færdes på.

(Visited 567 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.