Mere kvalitet i soveværelset

Selvom hørelsen kan være nedadgående, når man kommer lidt op i alderen, kan lydende i soveværelset stadig være en stor irritation for mange par. Og med det varmere og varmere klima vi har, er der flere og flere der får det for varmt om natten.

Snorken

Det er mange ting der kan være forstyrrende i løbet af natten. Naboens hund kan gø, det kan tordne eller din partner kan have problemer med at snorke. Snorken er ofte et problem der forekommer hos middel aldrene eller ældre mænd. I de fleste tilfælde går det nok mest ud over kvinden i forholdet, og hvis det er noget man ikke har været vant til i sit forhold, kan det virkelig være et stort problem i soveværelset. Der er endda folk som føler sig nødsaget til at sove i separate rum, og det er jo synd. Det anslås at en tredjedel af alle danske mænd snorker, så det er altså et udbredt problem. Selvom det oftest er kvinden det går ud over, er der stadig en del mænd som får søvnapnø.

Søvnapnø og hvordan man kan kureres

Det er når luftvejene lukkes helt eller delvist til imens man sover. Luftvejen kan være lukket i alt mellem 10-60 sekunder hvorefter man så vågner, og ligger sig til at sove igen. I løbet af en nat kan apnø let opstå 400 gange og det kan derfor påvirke mandens helbred. Udover manden er dagstræt, irritabel og har større risiko for at køre galt, så er der også en forhøjet risiko for hjerte-karsygdomme, det vil sige forhøjet blodtryk og blodprop. Det kan heldigvis opereres væk. Det er blandt andet sådanne nogle operationer Rhinokliniken har specialiseret sig i. Og selvom kvinden i forholdet måske ikke ligefrem kommer til at få problemer med hjerte-karsygdomme, er det meget muligt at hun kommer til at have problemer med de resterende ting.

Varme i soveværelset

De seneste par år har i nok både hørt og lagt mærke til at både sommeren og vinteren er varmere end den plejer at være. Derfor har der været et enormt stort salg af airconditions og ventilatorer. Det er ikke helt let bare at installere en aircondition, da en rigtig aircondition skal have en udluftning. Den skal altså have udgang til luften udenfor. Så enten skal der bores et stort hul i muren eller i vinduet. Men selv når sådan en er installeret kan det være svært at blive enige om temperaturen.

Der findes også airconditions somm ikke skal have adgang til luften udenfor, men har ikke støt på en som rent faktisk virker. Derfor kan en ventilator være at foretrække. Man kunne endda købe 2, en til hver side af sengen. Så kan man selv styre hvor meget luft man vil have over sig. De koster nemlig heller ikke i nærheden af hvad en aircondition koster. På Bomagasinet har de lavet en test af de bedste og mest lydløse ventilatorer. Det største problem med både airconditions og ventilatorer, når man skal sove, er nemlig lyden. Og der er kæmpe forskel på lydniveauet. Det er ofte sådan, at jo dyre maskinen er, jo mindre larmer den. I skulle jo nødigt blive forstyrret af både snorken og ventilator lyde!

(Visited 297 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.