Rejseguiden til Egypten og Israel

Der er mange ældre der tager ud og ser alle de steder de har drømt om at se hele deres liv. Og for andre har de allerede set deres drømme steder. Uanset hvilke kategori du hører til, kan man altid få inspiration til nye steder at tage hen. Her er to af de steder i verden med mest omdiskuteret historie samt ældste historie i verden. Og så er de endda nabolande.

Egypten – Ingen behov for introduktion

Alt efter hvilken slags ferie du er ude efter, om det er en charterferie med all-inclusive, eller om det er en kulturel og historisk tur – eller måske midt i mellem? Så kan Egypten lidt af hvert. Hvis det er Charterferien I er ude efter, så er Sharm El-Sheik og området deromkring højst sandsynligt noget for jer. Byen der blev bygget op fra grunden af, kun med turisterne i øje, er en by hvor du kan få den afslappende ferie for et beskedent beløb.

Det ligger for enden af en ørken og lige ud til røde havet. Og netop røde havet er et af de bedste steder i verden at svømme, snorkler eller dykke. Du kan f.eks. komme ud og snorkle eller dykke og se, hvad med regner med er et meteor hul, midt ude i havet. Det har en diameter på halvtreds meter og hullet er så dybt at du ikke kan se bunden! Selvom man kan leje udstyr dernede, er det en meget god ide, at købe sit eget udstyr og tage med hvis man gerne vil dykke, eller for den sags skyld snorkle. Langt de fleste snorklesæt er billige og ikke specielt professionelle. Læs mere her om dykkerudstyr, snorkeludstyr og generelt alt til havet. Hvis I gerne vil se de mægtige pyramider, kan man komme på en dagstur til Giza hvor pyramiderne ligger.

Giza ligger lige op at Cairo, som har nogle af verdens bedst museer, så det er oplagt at tage en tur derind og se dem, når nu man er der! Hvis man i stedet ønske en ferie med mere romantik, og historie, er Alexandria stedet at starte, og Cairo stedet at slutte. Alexandria er en mindre by, med mere plads til turister. Byen bærer præg af de gamle civilisationer der har hersket førhen i historien, såsom Romerne. Når i nu føler at I har oplevet hvad der er at opleve i Alexandria, kan det varmt anbefales at tage en sejltur ned af Nilen til Cairo.

Israel

Hvis vi holder os lige i området, så er Israel en oplagt rejse destination. Og hvis i gerne vil på en længere ferie, så er det oplagt at slå en ferie i Egypten sammen med en ferie i Israel. Situationen i Israel med dens nabolande ændrer sig jo hele tiden og det kan derfor være vigtigt lige at tjekke op på, hvordan situationen er når i rejse afsted. Et Israelsk stempel i passet, kan være et problem hvis man rejser for meget rundt hos Israels nabolande.

Men men men, når man har fået sine vaccinationer, hvilket er vigtigt at have styr på når man rejse til Afrika/Asien så er en sådan tur til Israel en fortryllende tur. Hvis du i øvrigt skal have en vaccine, kan du klikke her, for at få et god pris. Israel er et land med utrolig meget historie. Samtidig er det også et land med et utroligt sødt folkefærd. Hvis man nogensinde har været i USA, så ved man at amerikanerne kan være meget gæstfrie og gode til at ’’small talk’’ og på samme måde, vil du finde at Israelerne er meget gæstfri, specielt overfor turister. Jerusalem er et en by man skal opleve. Det er nok den mest omdiskuterede by i verden, i forhold til jøderne og palæstinenserne og de kristne og den store betydning tempel bjerget har, som ligger i Jerusalem. Hvis man gerne vil opleve et mere moderne område, med landets bedste strande så er Eilat et perfekt sted at tage en pause fra al den historie man kan finde i Israel. Eliat ligger lige ned til Akababugten, som er det vand der kommer fra Røde Havet, og er altså fyldt med dyreliv og smukke koraller.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *