Gode råd til at holde en sund krop som pensionist

Som pensionist, har man ofte et par skavanker mere på kroppen end man havde i de unge dage. Det kan derfor væres svært altid at holde den sunde linje, og sørge for at kroppen forholder sig i top. Men du kan heldigvis gøre meget selv, for at have en sund krop. Vi har samlet et par råd her.

 

Få lidt motion ind i dagligdagen

For at holde kroppen fit og have en god sundhed er det alfa og omega at sørge for at få lidt motion ind i dagligdagen. Og motion betyder ikke nødvendigvis flere intense timer i et fitnesscenter. Du kan dyrke motion på flere afslappende måder, som er perfekte til dig som pensionist.

En god gåtur er fx en rigtig god måde at få motion på. Når du går bevæger du dig, og du kan sagtens få pulsen lidt op, hvis du går en god rask tur. En gåtur er en perfekt til dig, der ikke er til hårde træningstimer. Når du går en tur, får du også en masse frisk luft, som også er vigtigt for sundheden.

Du kan også tage på cykeltur, som en anden god form for motion. På en cykeltur kan du helt selv sætte tempoet, og det behøver derfor ikke at være noget vildt.

 

Brug et par gode kosttilskud

For at styrke din krop og være sund, er det vigtigt at få de nødvendige vitaminer og mineraler. Selvom du spiser varieret, kan det være svært at få dækket dit behov af de vitaminer der er nødvendige.

Det kan derfor være en god idé at supplere med et par kosttilskud, af de vitaminer som du mangler.

Der er fx mange danskere der tager er tilskud af omega-3 fedtsyrer, da vi kun kan få det gennem kosten via fede fisk, som det ikke er alle danskere der lige vilde med at spise. Tilskud af omega-3 fedtsyrer fås som fiskeolie, som du kan købe mange forskellige steder.

Om vinteren er der mange der tager et tilskud af D-vitamin, da vi om sommeren får D-vitamin fra solens stråler, og det kan derfor være svær at få nok D-vitamin om vinteren.

Det er meget individuelt hvilke kosttilskud du har brug for, da det kommer meget an på din livsstil.

 

Husk tænderne

Noget som mange glemmer, men som også er en stor del af vores velvære er vores tænder. Tænderne spiller en stor rolle for hvor godt vi har det i dagligdagen, og det er derfor vigtigt at prioritere sunder tænder højt.

Der kan være mange ting, som kan være godt at få ordnet ved tænderne. Først og fremmest er det vigtigt at gå til tandlæge mindst en gang om året, for at få tjekket, om alt er som det skal være.

Nogle gange er det nødvendigt, at få lavet en større behandling af tænderne. Det kan fx være du har brug for at få lavet en rodbehandling. Der kan være mange grunde til, at det er nødvendigt med en rodbehandling. Det kan også være du har brug for at få fjernet en visdomstand eller noget helt andet.

Uanset hvilken tandbehandling du har brug for, er det vigtigt at få ordnet det, så det ikke bliver værre.

 

Vær glad for din egen krop

For at være sund, er det også vigtigt at være tilfreds med sin egen krop. Hvis der ikke er noget som du er tilfreds med, kan det derfor være en god idé enten at gøre noget ved det eller slutte fred med det, så du kan være glad for dig og din krop.

Du kan også blive gladere for din krop ved at gøre lidt ekstra ud af dig selv ved specielle lejligheder. Som mand kan det fx være ved at trimme skægget en ekstra gang, det kræver blot et par gode barberskrabere. Som kvinde kan du sætte håret flot op, eller tage et flot smykke på.

Hvis du har gjort lidt ekstra ud af dig selv, vil du også føle dig bedre tilpas.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.