Med fokus på boligen som pensionist

Når du er blevet pensioneret, er der lige pludselig en masse tids til overs. Hvad der kan virke befriende for nogle, virker meget frustrerende for andre. Disse personer har svært ved at fylde dagen ud med gøremål, der er interessante og stimulerende. Tilværelsen skal derfor udfyldes med nye ting. Det kunne meget vel være med fokus på boligen. Læs videre hvordan.

Er du tilfreds hvor du bor?

Dette er i hvert fald et spørgsmål, du skal stille dig selv. Det kan være svært at finde overskud til at flytte, mens du har gang i en masse andet samtidigt. Men når du lever en pensioneret tilværelse, er det pludseligt muligt at overveje, om du skal tilbringe din tid et andet sted.

Det kan for eksempel være, at du altid har drømt om at bo ved vandet. Vågne op til en storslået udsigt af hav. Det i sig selv kan virke meditativt og afslappende.

Når du har mere tid derhjemme, kan du også i meget højere grad nyde den gode udsigt og de dertilhørende goder. Du kan for eksempel, når du står op tage ud og morgenbade. Der findes ikke en meget bedre måde at vågne på.

Det er dog ikke så let at finde et godt sted ved vandet. Hertil vil det være en god ide at finde professionel hjælp i forhold til rådgivning omkring det juridiske og de forskellige geografiske muligheder.

Det vil eksempelvis være en rigtig god ide at tilknytte en boligadvokat. I modsætning til ejendomsmægleren, der bliver betegnet som sælgerens repræsentant, er boligadvokaten mere køberens repræsentant.

Er det tid til en renovering?

Det kan jo også sagtens være, at du er tilfreds med, hvor du bor, men at der bare skal til en renovering til. Hvis det er tilfældet er det om at komme i gang.

En renovering er et omfattende projekt, men det kan gøres mere overkommeligt med den rette tilgang. Her handler det selvfølgelig om at finde den rette bygge-entreprenør i forhold til, hvad der skal fikses.

Det er forskelligt fra renovering til renovering og hus til hus, hvad der er brug for. Hvis du gerne vil udbygge en terrassen er det en type virksomhed, du skal have fat kontra, hvis du er på udkig efter en, der kan hjælpe med fugt i kælderen. Klik her hvis du vil have inspiration til en, der kan hjælpe med dette.

Hvis du stadig er frisk i krop, kan du jo også overveje at begynde på projekter, som du selv kan være en del af. Det er en god måde at holde sig beskæftiget sig på og holde formen ved lige.

Investering i boligen

Hvis du overvejer at flytte, men ikke helt føler, at salgsprisen er høj nok, kan du overveje at investere i huset med henblik på et senere videresalg.

Det kan du blandt andet gøre gennem en energirenovering. Det gælder særligt, hvis du bor i et ældre hus, hvor der ikke er blevet lavet noget længe. Hvis det er tilfældet, har du virkelig gode muligheder for at tjene penge på en energirenovering.

Ved enkelte tilfælde har man oplevet boliger, hvor værdien er steget med op til 500.000 kroner. Det gode ved at energirenovere er, at du ikke behøver at bruge særligt mange penge på det, da der mange muligheder for at blive finansieret i form af tilskud og fradrag.

(Visited 114 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.