Få hjælp til at huske medicinen

Glemmer du at tage medicinen på de rigtige tidspunkter? Mange har svært ved at huske at tage medicinen, hvilket kan udgøre en stor fare for helbredet. Har du f.eks. lungebetændelse og er i behandling med antibiotika er det meget vigtigt at indtage tabletterne på de rigtige tidspunkter og fortsætte med at tage pillerne til kuren er helt færdig. Mange mennesker glemmer medicinen og bliver derfor ikke behandlet optimalt. Dette kan f.eks. medføre tilbagefald af sygdommen eller udvikling af resistens overfor medicinen.

Hjælp til at huske medicinen på de rigtige tidspunkter

Det behøves ikke at være så svært at huske at tage medicinen på de rigtige tidspunkter, for der findes faktisk gratis redskaber der kan minde dig om at tage medicinen. F.eks. har Apoteket en sms-tjeneste, hvor du kan blive mindet om at tage medicinen, når det er tid. Apoteket har også en gratis App, der kan hentes til din smartphone. Den gratis App kan hjælpe dig med at huske tidspunkterne for medicinindtagelse.Medicinhusker fra apoteket

Sådan fungerer den medicinhuskeren fra Apoteket

Medicinhuskeren har en indbygget kalender, der kan hjælpe dig med at holde styr på dit daglige indtag af medicin. I kalenderen kan du. f.eks. se om du har indtaget medicinen som angivet, eller om du er kommet til at springe en gang over. Du kan også tilføje værdier, som blodtryk , vægt eller blodsukker i kalenderen og du kan skrive en note ud for den enkelte dag og f.eks. bemærke om der f.eks. har været smerter eller om det har været en god eller en dårlig dag.

 

Kalenderfunktionen i app’en giver dig mulighed for at sende informationerne til din email, så det f.eks. er muligt at medbringe en oversigt i forbindelse med lægebesøg m.m.

Brugerguide for medicinhuskeren

Du kan se en detaljeret brugerguide her: Brugerguide for Medicinhusker

Du kan hente den gratis app til iPhone og iPad i App Store. Til Android telefoner og tablerts kan du hente app’en i Google Play butik.

Medicinhusker

Pilleæske med alarm-ur

Som et alternativ til apotekets sms-tjeneste eller medicinhusker-app’en findes der også særlige medicindoseringsæsker med et indbygget alarm-ur. Det særlige alarm-ur kan indstilles til at ringe på bestemte tidspunkter, når det er tid til at indtage den doserede medicin. Der findes flere forskellige produkter på markedet. Herunder er vist en video med et eksempel på en løsning, der kan være en stor hjælp i forhold til at huske at tage medicinen til tiden.

 

Automatisk pille dispenser

Der findes også andre produkter på markedet, der f.eks. også kan sikre mod, at man kommer til at indtage for meget medicin ved at låse de doserede piller nede og kun åbne for de enkelte rum i dispenseren når det er tid for at indtage medicinen.

 

 

(Visited 4.105 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *