Sådan kan du selv dryppe dine øjne

Mange mennesker har behov for at få dryppet øjne, enten på grund af sygdomme i øjet,eller i forbindelse med operation for f.eks. grå stær. Det er ikke alle der har lige let ved selv at dryppe øjnene. Det kan derfor være nødvendigt at få hjælp at andre til at dryppe øjnene; enten familie, venner eller den kommunale hjemmepleje. Det er dog sjældent rart hele tiden at være afhængig af andres hjælp til at få dryppet øjnene og der findes faktisk hjælpemidler der kan gøre det muligt selv at dryppe øjnene også selvom du ryster lidt på hænderne.

Øjendrypning

Øjendrypning – lær at gøre det selv

Her er en video, der viser hvordan du selv kan dryppe øjnene uden brug af hjælpemidler:

 


Hjælpemidler til øjendrypning

Det er ikke alle, der selv kan dryppe øjnene også selvom den rigtige teknik og fremgangsmåde er kendt. Dette kan f.eks. skyldes, at det kan være svært at koordinere bevægelserne eller rysten på hænderne. Der findes en række hjælpemidler, der kan hjælpe med at dryppe øjnene. Disse hjælpemidler består af en holder til flasken med øjendråber. Holderen er udformet, så det ikke er muligt at ramme øjet med flasken og så det er muligt at holde den rigtige afstand til øjet i forbindelse med drypningen af øjet. Et eksempel på denne type af hjælpemidler til at dryppe øjne er vist herunder i videoen:

Du kan købe hjælpemidler til øjendrypning på apoteket eller via nettet. Der findes en lang række forskellige producenter og det vil ofte være godt at afprøve flere forskellige modeller for at finde frem til en model, der passer bedst til dit individuelle behov.

Links til forhandler:

https://mediqdanmark.dk/katalog/foerstehjaelpsprodukter/akutkuffertm.m./tiloejendrypningoejenskylning/812/8995010

http://www.amazon.com/Mumford-OP-6000-Autodrop-Guide/dp/B002LVV3OI

 

(Visited 5.353 times, 2 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.