Sådan hjælper du den småtspisende og afkræftede senior

Som pårørende kender du måske en ældre eller senior, som enten grundet sygdom, eller som en naturlig følge af alderdom over en længere periode, har haft svært ved at indtage den mad og drikke, som er nødvendige for dem og derfor ender med at blive afkræftet.

Det kan være svært at vide hvad man skal stille op, men der er en række tiltag du som pårørende kan tage, som kan hjælpe senioreren til at få de vigtige proteiner, som de har brug for. Ligesom, at du også kan hjælpe dem med gener i kroppen, som besværliggør deres hverdag og betyder, at de har ekstra brug for hjælp og pleje. Vi kommer her med en række tips og råd til hvordan du kan være med til at sikre at senioreren får et lettere liv.

Vigtigheden af proteiner

Alle mennesker har brug for protein til at styrke og vedligeholde deres muskler, organer og knogler. Det forholder sig således, at vi som en del af vores aldringsproces, mister muskelmasse og netop af denne grund er det vigtigt at få nok protein i den daglige kost. Således anbefaler verdensorganisationen WHO også, at raske mennesker dagligt skal indtage omkring 0,8 gram protein per kg kropsvægt.

Hvis man er syg eller svækket anbefales det faktisk, at man indtager helt op til 1,5 gram protein dagligt per kg. Kropsvægt. Der findes mange fødevarer med et højt protein indhold herunder, fisk, kød, æg, ost og mælkeprodukter.

Hjælpen til den småtspisende

Mange ældre kæmper med sygdom, der betyder at de er svækkede og plages som følge heraf også af en appetitløshed eller en kvalme, som kan gøre det svært at indtage fulde måltider. Derfor har de svært ved at få indtaget de 3 daglige måltider og får derfor ikke den daglige mængde protein som deres kroppe har brug for, for at opretholde en sund og stærk krop.

Der er dog gode råd for, hvordan du kan komme denne problematik til liv. Du kan nemlig gøre det let og lækkert for den ældre, at få den nødvendige og vigtige næring. Et godt råd er at investere i proteinrige produkter som du kan få fra Scitec Nutrition, som bl.a. sælger proteinpulver, proteinbarer mm. Ved at drikke en proteindrik, du enten har købt færdig, eller som du selv blander med et mælkeprodukt, der er rig på proteine,r kan den ældre i et par nemme mundfulde, som kan overskues selvom appetitten er relativt lav få de proteiner der er brug for.

Reducér smerterne i krop, muskler og led

Som senior eller ældre kan man ofte også være præget af en del smerter i krop, muskler og led. Her kan Body SDS muligvis være løsningen. Body SDS er forkortelsen for behandlingsformen Body Self Developments System med den bagvedliggende filosofi, at alle de mange indtryk vi gør os i hverdagen forankres i vores krop og kroppen skildrer således vores velvære. Der findes inden for Body SDS en række træningsøvelser samt massageteknikker, som er særligt gode til den ældre.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *