Guide til garn der ikke kradser

Du kender det måske: Du er endelig blevet færdig med at strikke et helt nyt halstørklæde, et par strømper eller noget helt tredje. Du glæder dig bare til at få det på, da det pludselig går op for dig, at garnet, du har brugt, kradser. Drops garn er meget forskelligt, og måske har du muligheden for at finde noget fra det mærke, der ikke kradser.

 

Meget garn er af naturmateriale, og derfor er der også mange garnkvaliteter, der kradser. Ved noget strik kan man afhjælpe denne ’kradsen’ ved enten at lægge det i fryseren natten over eller vaske det i hårshampoo og hårkur. Men så er det måske nemmere bare at strikke med garn, der ikke kradser. Denne guide er henvendt til dig, der netop er på jagt efter garn, der ikke kradser.

 

Kradsefri garnkvaliteter

Garnkvaliteter som bambusgarn, mælkegarn, silkegarn, viskose garn og akrylgarn kradser som udgangspunkt ikke – find et stort udvalg her.

 

Om garnet kradser er selvfølgelig langt hen af vejen en smagssag, men ovenstående garnkvaliteter er typisk kendt for ikke at kredse. Så leder du efter kradsefri garn, kan du med fordel vælge et ovenstående garnkvaliteter.

 

Det bedste af det hele: Uldgarn der ikke kradser

Uld har altid haft det dårlige rygte at være den garnkvalitet, der bare altid kradser. Du har sikkert også før prøvet at få en uldtrøje på, der har kradset så meget, at du faktisk bare har glædet dig til at få den af igen. Og der er da også mange uldgarner, der kradser, hvilket er ærgerligt, da uld altid har været vores foretrukne garntype. Men heldigvis er det kradsende uld ikke en selvfølge. Der er nemlig rig mulighed for at købe kradsefri uldgarn.

 

Skal du strikke eller hækle til en person med følsom hud eller bare til en, der ønsker noget tøj af uld, der ikke kradser, kan du vælge merino uldgarn og alpaca uldgarn. Med disse garnkvaliteter bør du sagtens kunne strikke varme trøjer, sokker, m.v. uden at skulle tænke over, at du bliver nød til at have et stykke tøj under, så strikken ikke irriterer din hud. Måske er drops garn den rette løsning for dig.

(Visited 1.713 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.