Når man bliver alene

Hvis man har haft et langt og lykkeligt ægteskab med en person i mange år og man bliver alene, så er der mange ting, som man kommer til at skulle tage til genovervejelse. Det gælder blandt andet store dele af ens identitet, der af gode grunde har været tæt forbundet med sin partners identitet i lang tid. Tabet af ens ægtefælle kan have store konsekvenser og man vil af naturlige grunde sørge og skulle igennem en krise. Der kan dog opstå det problem, at man har svært ved at håndtere krisen og sorgen, hvilket kan have store konsekvenser for ens tilværelse.

Sorg og krise

Det er den mest naturlige reaktion i verden at komme i en sorgfuld krise efter et dødsfald af en tæt på. Dette er specielt tilfældet, hvis det er en ægtefælle. Det betyder dog ikke, at man bliver nødt til at sørge resten af sine dage. Når man skal bearbejde sin sorg, så er det vigtigt, at man rent faktisk bearbejder den på en hensigtsmæssig måde, så man kan komme tilbage til livet efter denne nærkontakt med døden. Nogle gange kan det dog blive så svært, at man bliver nødt til at få hjælp fra professionelle.

Få hjælp af en psykolog

Der er ingen skam i at have brug for at snakke med nogen. Man kan så gøre sig selv den tjeneste at snakke med nogen, som rent faktisk har en stor viden på området og kan hjælpe en til at acceptere og bearbejde alle aspekter af sorgen og de følelser, som det kan medføre at miste. Hvis du, eller nogen du kender, har brug for hjælp til behandling af sorg, så kan du læse mere om dine muligheder ved at følge linket. Det er første skridt på vejen imod en sund bearbejdning af en sorg, som du ikke behøver at bære så tungt.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *