Derfor skal du ikke glemme hulmursisolering

Med alderen kan det være svært, at overskue for meget i hjemmet, især som boligejer. Man skal konstant holde sig ajour på vedligeholdelsen af huset. Dette kan hurtigt gå hen og blive en udfordring, hvis man også har noget fysisk besvær. Selv bare tanken om at tage sig af huset, kan blive alt for uoverskueligt, og derfor har man typisk brug for nogen udefra. Hvis du har hulmur, kan det hurtigt gå hen og blive en byrde, hvis den ikke er isoleret korrekt.

Fordele ved hulmursisolering

Man lægger måske ikke mærke til det, men en dårlig isolering af husmuren kan gøre, at op mod 30% af varmen fra huset går spildt. Undersøgelser viser, at der kan bruges op til 3 gange så meget energi på opvarmning af et hus med dårlig husmursisolering, end et huse med god isolering. Altså, efter isolering af hulmur skal du betale meget mindre i varmeregning, nu når varmen ikke går til spilde. Udover det, hjælper husmursisolering også med forhindringen af skimmelsvamp og råd i husets konstruktioner. Ergo, så er hulmusisolering en god investering.

Hvornår trænger ydervæggene til isolering?

Det kan være svært at vurdere hvornår man skal ringe til et selskab, og lave en aftale om hulmursisolering, når man ikke selv aner, om det er noget man har brug for. Dog, som tommelfingerregel, så trænger ydevæggene i et hulmursisolering, hvis huset er over 10 år gammelt, hvis ydervæggene ikke grundigt er blevet efterisoleret og hvis ydervæggene er utætte og i dårlig stand. (Efterisolering af huset er ikke nødvendigt, hvis det er under 10 år gammelt). Uanset hvad, er det altid en god idé at få en professionel til at lave en vurdering af væggenes tilstand. Man kan få den professionelle til at tjekke termografikkameraet, for at se, hvor varmetabet er størst. Ellers kan man selv tjekke om der er isolering i ydervæggene, ved at bore et lille hul.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *