Mangler du hjælp i hverdagen grundet manglende bevægelighed?

Man går jo hen og bliver ældre, og med alderen følger der som regel et par skavanker med. Det kan være at man i sine ungdomsår har været i nogle uheldige situationer, om det så er på boldbanen eller en ulykke i trafikken. Det kan også blot være at alderen har indhentet én, og man nu skal bruge hjælp til at bevæge sig rundt i sin daglige gang. Tak skæbne, for vi i dag er så heldige, at vi har teknologien på vores side. Der er mange hjælpemidler, der kan støtte én. Men hvordan finder man lige det man har brug for?

 

Hvem skal man gå til?

Det umiddelbare og oplagte valg, vil være at tage et visit til din læge, som derefter kan henvise dig til en fysioterapeut. Hvorefter du vil møde fysioterapeuten og beskrive dine udfordringer. Han vil tage et kig på dig, hvor han vil kunne danne sig et overblik af hvad problemet i virkeligheden er og hvad det ligger i: skyldes det af dine vaner, problem med måden du går på eller hvad det nu må være. Han vil komme med nogle anbefalinger til hvad du kan gøre ved problematikken, og hvad det kræver af dig for at komme på rette vej. Derefter vil ansvaret blive ført over til dig, da det er dit ansvar at bruge de råd eller komme op til fysioterapeut for at lære de øvelser der følger med hans anbefalinger. Samtidig kan han henvise dig til nogle midler, som kan være med til at rette op på problemet. Det kan eksempelvis være en ny kontorstol med den rette støtte til din lænd eller indlæg til dine fødder, hvis du er platfodet, som har forårsaget din funktionsnedsættelse – da det kan skade både ryg og knæ.

Hvor henne skal man finde det man har brug for?

Spørgsmålet er mere: ”Hvor bør du købe det du har brug for?”. Der er nemlig masser af forskellige steder at finde udstyret, som du bliver henvist til. Hvis du eksempelvis er platfodet, kan du gå ned i en sportsforretning, hvor de sikkert vil have indlæg til skoene, da det er meget gens. Hvis det derimod er et møbel i form af stol eller lign. kan du købe det i en møbelforretning. Ellers vil du kunne finde alt sammen med en simpel google søgning – sværere er det faktisk ikke. Man kan gå ind på online webshop, som tilbyder produkter til funktionsnedsættelse dk.gloriamundicare.com. Mulighederne er mange, du skal blot gøre en lille indsats for at finde det du skal bruge, ligesom du vil anvende når du køber nyt tøj. Men bid mærke i, at du skal tage informationerne du er givet for at finde det rette produkt. Det vil ikke være altid, som vil hjælpe med netop dine problemer. Derfor er det også lige med at holde tungen lige i munden, når du skal foretage købet. Ellers kan du stå tilbage med et produkt, du er nødt til at sende retur, da det ikke passer til dig. Selvom det er noget man oplever meget sjældent, er det noget som man altid bør tænke over.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *