Forloren hare vender tilbage

Mange husker måske forloren hare fra deres barndom som en ret, der var en sjov og lækker. Retten har jo egentlig intet med en rigtig hare at gøre, men rettens navn er med til at give det et lidt sjovt tvist. I dag er retter som forloren hare lidt mere kitsch og kult, og forloren hare består stadig af oksefars og svinefars, og så er den blandede fars ellers svøbt ind i bacon – ligesom mormor lavede den. Der er flere områder i dag, hvor vi vender tilbage til traditionerne, og det er også i køkkenet.

Inviter på middagsselskab med den gamle klassiker

Hvis du gerne vil have folk til at åbne øjnene og tænke, at du har været kreativ og tænkt ud af boksen, så er det rette valg helt sikkert at lave en forloren hare. Du kan vælge tilbehøret efter, hvad du har lyst til og eventuelt have flere forskellige salater og nogle ovnkartofler som tilbehør. Eller du kan have kogte kartofler og kogte grøntsager på bordet. Du kan på den måde skabe det udtryk, som hele måltidet skal have – med den forlorne hare som midtpunkt. Når du har fundet ud af, hvad du gerne vil servere som tilbehør, mangler du blot en lækker opskrift på forloren hare.

Forloren hare var en dyr ret

Igennem tiden blev forloren hare mere og mere forbundet med at være en billig ret, men faktisk startede retten ud som at være fin og et symbol på status. I dag er retten en smagfuld ret, der på en måde skaber et link til fortiden, og en ret der derfor er forbundet med nostalgi. Er du på diverse streetfoodmarkeder, vil du også tit se et ”Mormors køkken”, hvor du vil finde de traditionelle retter, der er elsket, og som i stor stil er forbundet med nostalgi, glæde og velvære. I ”Mormors køkken” finder du ofte for eksempel tarteletter og kødboller i karry.

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *