Bedre motion for ældre

Det kan nogle gange være udfordrende for dig som senior at dyrke motion, da din mobilitet ikke er den samme, som den var i gamle dage. Men der er træningsformer, som er bedre for dig end andre.

 

Der er to regler, når det kommer til træning for ældre. Du skal finde noget, som du synes, er sjovt. Samtidig er det vigtigt, at du passer på dig selv, når du træner, for det nytter ikke noget, at du ender med en skade. Derfor anbefaler vi også en forsikring, så du er dækket, hvis der sker et uheld. Find billig forsikring lige her.

 

Træn derhjemme

 

I dag er der mange træningsmuligheder, da der er kommet træningscentre i hele landet. Men det er også blevet langt billigere, hvis du hellere vil træne derhjemme. Her kan vi anbefale, at du tager en hometrainer test, så du ser, hvad du bedst kan lide at træne.

 

Uanset hvilken træningsform du bedst kan lide, er der stort set altid mulighed for at træne derhjemme. Mange foretrækker at træne derhjemme, fordi de kan kombinere det med en anden aktivitet som at se TV eller høre radio.

 

Det er en god idé at tænke over, hvad du gerne vil træne. F.eks. er en romaskine god, hvis du skal træne dine arme og ryg. Du kan også købe håndvægte, så du kan træne en række forskellige øvelser.

 

Pas på din krop

 

Med alderen øger du din risiko for skader, og derfor er det vigtigt, at du vælger en træningsform, hvor du passer på kroppen. Derfor dropper mange ældre at løbe en tur og vælger i stedet for cyklen.

 

Det skyldes, at løb er hårdt for dine knæ, så hvis du allerede har problemer med dine knæ, så bør du gå efter en anden træningsform. Udover cyklen kan det igen være en romaskine, da du her er låst fast, og derfor skåner du kroppen.

 

Det er også en god idé at tilføje noget gymnastisk eller yoga til dit træningsprogram, da det skåner din krop markant, og gør den langt mere fleksibel.

 

Derfor er træningsmaskiner gode

 

Mange unge kan ikke lide træningsmaskiner, da de foretrækker håndvægte, men som senior er træningsmaskiner skabt til at passe på din krop. Her isolerer du din muskel, så du kun træner den. Det giver dig den store fordel, at du ikke risikerer at skade dig selv, hvis du løfter for meget i vægt.

 

Hvis du vil træne meget, kan det være en fordel at købe et abonnement til et træningscenter, så du både kan træne hjemme og ude. Fordelen ved et træningscenter at du kan vælge mange træningsmaskiner, hvor du dit hjem kan vælge en til to træningsmaskiner, som du virkelig er glad for. Eller du kan nøjes med at dyrke yoga derhjemme, da det kan dyrkes med en yogamåtte.

 

Motion for ældre handler om at passe på sig selv, styrke sin krop og styrke sin balance. Hvis du har fokus på disse tre punkter, så vil din krop føles ung og stærk igen.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *