Aktive ældre lever længere – Få noget ud af tiden imens du kan

Levealderen for både mænd og kvinder er opadgående, og fremtidsforskere taler om et helt nyt segment, de kalder ”seenagere”, der er en sammentrækning af ordene seniorer og teenagere. Det har mere tid og færre forpligtelser, hvilket giver dem mere frihed og muligheden for at handle mere lystbetonet.

Det høje energiniveau øger levealderen. Det handler om at holde sig igang og det gælder alle slags bevægelser. Det er ikke kun ved træning, at man forbruger energi. Ved almindelige dagligdags aktiviteter, bruger man således også energi. De mennesker, som bliver pensionister i dag, er mere ressourcestærke og ikke så nedslidte som tidligere.

 

Få det ordnet

Få mere overskud til hverdagen ved at lytte til kroppen og dets skevanker. Der sker en masse ting med kroppen helt naturligt med alderen. For eksempel så er grå stær den hyppigste øjensygdom i Danmark. Hvert år bliver 40.000 danskere opereret for gå stær. En operation for grå stær kan give den helt store frihed tilbage. Synes har en helt særlig værdi for størstedelen af befolkningen. Med nutidens teknologi er det både en hurtig og smertefri behandling, som kan gøre den helt store forskel.

Man har ofte mange skevanker som gammel, nogle er til at leve med andre andre ikke, og så er der dem man lige så godt kan gøre noget ved, nu hvor man kan. Der er selvfølge visse ting, hvor lægerne vurderer at det er mere skadeligt at skulle operaer, men som udgangspunkt kan man lige så godt gøre livet værd at leve og få behandlet smerterne eller generne enden det er for sent.

 

Tag ud og rejse

Bare fordi du er gået på pension eller har fået færre arbejdstimer, betyder det ikke at livet er ovre. Der er sikkert stadigvæk en stor del af verden du ikke har oplevet, så hvorfor ikke gøre det nu, hvor man har muligheden for det. Mange tvinges på pension og der er selvfølgelig også dem der er slidte af arbejdsmarkedet. Men grib chancen hvis du har modet på det.

Solcremen og badetøjet bliver brugt flittigt blandt danskere over 60år. Markant flere seniorer end andre holder ferie og det er ofte udlandet det drejer sig om. Særligt badeferier er højt på listen over ferietyper ældre holder i udlandet. De ældre rejser mere jævnt over hele året end resten af danskerne og særligt i de perioder, hvor børnefamilien har travlt med hverdagen.

 

Finansiering af spillopperne

Men hvordan får man som pensionist lige råd til alle de sjove løjer der byder sig, nu hvor man endelig har fået tiden tilbage til det. Der er ikke mulighed for at tjene mange penge ud over sin pension, da slet ikke til store rejser og nødvendige operationer. Der er heldigvis et par andre muligheder for at få pengene samlet sammen til ferien.

Når man er oppe i årene, så har de fleste samlet en masse godt sammen i gemmerne. Der findes også i høj grad kvalitetsmøbler i hjemmet hos ældre mennesker, som godt kan være nogle penge værd. Man kan vælge at tage på aktion og sælge ud af de ting, man alligevel har nogle stykker for meget af. Sælg dit ur og få noget med hjem til sparegrisen. Man kan selvfølgelig også vælge løsningen at pantsætte nogle af tingene fra gemmerne og få et lån til rejsen.

 

 

 

 

 

 

(Visited 130 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *