Vedligehold af elcykel

Når du har investeret i en elcykel, så skal du have glæde af den så længe som muligt.

Her er nogle tips til, hvordan du passer bedst muligt på din cykel, så den holder længst muligt.

DIY – eller på dansk: gør det selv

Rengøring er en af de ting du kan gøre for at vedligeholde din elcykel. Du bør fjerne jordrester, mudder, sne og is, da det kan ødelægge din elcykel.

Vær dog forsigtig, for selv om det er fristende at tænde for højtryksrenseren, så kan det beskadige elcyklens dele. Brug haveslangen og tør godt efter så der ikke er rester af vand på cyklens dele. Vil du gøre det godt for motor kæden, så brug et rustfrit produkt til rengøring. Vores anbefaling er at du giver cyklen den helt store tur, minimum to gange om året. Derved vedligeholder du cyklen bedst muligt.

Du bør kontrollere dækkene jævnligt for slitage. Med det rigtige dæktryk kan du forhindre mulige punkteringer og du øger også din rækkevidde. Flere nyere elcykler har en måler siddende på ventilen, så man kan se om trykket er optimalt.

Du kan selv:

  • Holde cyklen fri for jordrester og snavs
  • Holde motorkæden ren
  • Jævnligt kontrollere dæktrykket
  • Smøre gear og tandhjul

Brug for hjælp?

Rengøring og almindelig vedligeholdelse af din cykel, det kan nemt selv gøre. Når det drejer sig om motor og batteri, så anbefaler vi at du kontakter en cykelmekaniker for råd og vejledning. Handler du elcykel hos ebikes, så anbefaler vi at du får lavet servicetjek på din cykel i løbet af de første tre måneder efter køb.

Hvad med batteriet?

Som udgangspunkt, så er batteriet på en elcykel vedligeholdelsesfrit. For at dit batteri holder længst muligt, er der dog et par ting du skal være opmærksom på. Det er bedre at oplade batteriet efter hver eller hver anden tur, da det forkorter levetiden hvis batteriet aflades helt. Brug cyklen regelmæssigt, da du også på denne måde holder batteriet igang.

 

(Visited 343 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *