valg af el-scooter til ældre og gangbesværrede

De seneste år er de smarte små el-scootere blevet stadig mere populære for seniorer eller gangbesværrede. En tre eller firehjulet el-scooter gør det muligt at kunne transportere sig rundt let og ubesværet. Med en el-scooter er det muligt at klare de daglige indkøb, eller besøge venner og familie uden at skulle være afhængig af taxa eller kørelejlighed med andre. En el-scooter giver dermed en utrolig frihed og uafhængighed.

Derfor er de små el-scootere blevet så populære

Som nævnt før, kan en el-scooter give en stor frihed i forhold til at kunne transportere sig selv rundt når og hvor man selv vil, men der er også en række andre indlysende fordele ved en el-scooter set i forhold til f.eks. en bil. En af disse fordele er, at der ikke kræves kørekort for at køre en el-scooter, en anden fordel er, at det er lovligt at køre på cykel og gangstier og med nogle mindre modeller af el-scootere er det også muligt at køre helt ind i butikscentre og større supermarkeder. El-scooteren kan derfor give en stor mobilitet for gangbesværrede set i forhold til selv at kunne klare de daglige indkøb.

El-scooter-thansen

Hvilken type af el-scooter skal jeg vælge?

Der findes som sagt rigtig mange forskellige modeller af el-scootere. De mindste modeller er de små tre eller firehjulede modeller, der i nogle tilfælde er så små, at de kan klappes sammen og medbringes i bagagerummet på en bil. Herefter kommer modellerne med lidt større hjul, flere kræfter og større rækkevidde. Modellerne her spænder mellem prisbillige modeller fra. f.eks. T.Hansen til mere avancerede modeller fra diverse professionelle forhandlere af el-scootere. Enkelte af de dyreste modeller af el-scootere kan også fåes i lukkede modeller, der egner sig særligt godt til det ustadige danske vintervejr, hvor de lukkede modeller kan give ly for regn og rusk. Nogle af de lukkede modeller kan endda også fåes med indbygget varmeanlæg, som i en rigtig bil.

Hvilket behov skal din nye el-scooter løse?

Inden du træffer det endelige valg af størrelse og model af el-scooter kan det være en god idé at overveje hvilket behov den nye el-scooter skal løse for dig. Vil du f.eks. gerne have et køretøj, der kan klare at køre længere distancer uden at løbe tør for strøm, eller har du bare brug for at kunne køre få hundrede meter til det nærmeste supermarked. Mange vælger at købe en el-scooter fordi de ikke længere føler sig trygge ved at køre bil. Det nye køretøj skal derfor erstatte den frihed , som bilen tidligere har givet, men det er jo ikke sikkert, at behovet for at kunne køre rigtig langt stadig er til stede, eller det vil måske være muligt at løse transportbehovet i forhold til de længere ture på anden vis, som f.eks. med en flex-taxa ordning eller med hjælp fra venner eller familie.

Her er en sjov video om el-scootere:

https://www.youtube.com/watch?v=wWjPup1YbHY

 

Priser på el-scootere

Priserne for nye el-scootere starter ved ca. 10.000 kroner, hvis du vælger en prisbillig scooter fra f.eks. T-Hansen. Der findes også en række andre forhandlere, der sælger el-scootere fra lige under 10.000 kroner. De dyreste og mest veludstyrede modeller koster næsten det samme som en billig lille bil. Nederst på siden kan du finde en liste med tilfældigt udvalgte forhandlere.

Mange af forhandlerne på markedet sælger også brugte el-scootere, hvilke bestemt kan være en god mulighed hvis du gerne vil have en af de lidt dyrere modeller, men ikke ønsker at bruge så mange penge på det nye køretøj. Ofte er de brugte el-scootere, som forhandlerne har til salg serviceret og med garanti så også kan føle sig tryg ved at købe et brugt køretøj. Flere af forhandlerne tilbyder også leje eller afbetalingsordninger på el-scootere, så det er muligt at komme ud at køre uden at skulle udrede så mange penge på en gang.

Liste med forhandlere af el-scootere:

http://www.thansen.dk/scooter-knallert-mc/senior-el-scooter/n-1035605175/

http://www.lindebjerg.dk/El-scooter/el-scooter

http://www.bek-elscooter.dk/

http://www.pegasus-mobility.dk/

http://www.sportster.dk/el-scootere

Brugte el-scootere:

http://www.guloggratis.dk/transport/scooter/el-scooter/

http://www.dba.dk/soeg/?soeg=el+scooter

(Visited 3.843 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.