Tips til at holde sig aktiveret som ældre

Hvis der er en indiskutabel sandhed, så er det, at vi alle sammen bliver ældre. Det er der ikke noget at gøre ved. Det handler om at acceptere det og omfatte det faktum.

Faktisk, hvis han har den rette tilgang til det at blive ældre, er det muligt at få det bedre end nogensinde. Man har mere tid til at realisere sine drømme, og man har tit et sundere selvbillede. Det handler dog om at holde sig aktiveret og ikke finde ind i en triviel hverdag. Vi guider dig!

Prioriter din mentale tilstand

Som ældre har man levet et langt liv. Man har formentlig oplevet lidt af hvert. Forhåbentlig har det mest været godt, men det er bestemt ikke usandsynligt, at man har nogle ar på sjælen. Der er en god chance for, at man har mistet nogle, man har sig meget nær.

De fleste ældre har aldrig plejet deres mentale tilstand med en professionel. Dengang var det simpelthen ikke så normalt at gå til psykolog og/eller terapi. Det betyder dog ikke, at det er for sent – tværtimod. Hvis du stadig føler, at du har nogle ubearbejdede ting, vil det være en god idé at søge hjælp.

I mange tilfælde ville compassion fokuseret terapi være en rigtig god løsning. Denne form for terapi handler i korte træk om at finde ro i sig selv og udviklingen af egenomsorg. Dyder der er vigtige for alle, men som passer rigtig godt til den ældre, der ikke er helt afklaret med sit stadie i livet.

Velgørende arbejde

Du har forhåbentlig en god pension og behøver aldrig at arbejde igen for penge. Det betyder dog ikke, at du ikke kan involvere dig i andre former for arbejde. Med dine mange års erfaring ville du være værdifuld for mange organisationer.

Der er nemlig rigtig mange velgørende og bæredygtige projekter derude, som ville være spændende at hjælpe. Hvis det lyder interessant er TED et rigtig godt sted at starte. TED er en nonprofit organisation hengivne til at eksponere ideer og virksomheder, der har en dagsorden, der er værd at sprede.

TED har endda en gren, der hører til i Aarhus. Her vil der komme en masse aktører og tale i løbet af sommeren. Du kan jo starte med at tage derhen, og se om det er noget, du finder interessant. Du kan læse mere om arrangementet her.

Bacpacker som senior

De fleste rejsebureauer segmenterer mod det yngre segment, men der er faktisk begyndt at komme en tendens til at ældre også tager på lange backpacker rejser.

Der er rigtig mange gode ting ved at være ældre og rejse rundt på må og få. Du sætter simpelthen mere pris på naturen og de små ting. De ældre du møder på din vej, er der en rigtig god chance for, at du connecter med. Det er en fantastisk mulighed.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *