Talende ur til blinde og svagtseende

Det er ikke altid nemt, at vide hvad klokken er hvis det kniber med synet. For ældre og svagtseende kan det være en stor hjælp med et talende ur. På den måde er det altid muligt at høre hvad klokken er uden at skulle anstrenge sig med at kigge på et ur med alt for små visere. Med et talende ur det er heller ikke nødvendigt altid, at skulle spørge andre hvad klokken er.

Hvilke typer talende ure findes der?

Der findes faktisk flere forskellige slags talende ure, både ure der kan stå på bordet og helt almindelige armbåndsure. Der findes også ure, der kan være i en snor om halsen, så det altid er til at få fat i. Der for uden findes der selvfølgelig også mobiltelefoner der har muligheden for at vise klokken ved hjælp af tale. I forhold til blinde eller svagtseende er det selvfølgelig afgørende at en mobiltelefon er simpel at anvende uden at skulle være afhængig af synet. En almindelig smartphone vil derfor ofte være alt for kompliceret at anvende.

Talende ur fra butik KIK i kastrup

Talende ur fra butik KIK i Taastrup

Hvor kan jeg købe et talende ur?

Et talende ur kan købes mange forskellige steder. De fleste almindelige urmagere har talende ure i deres sortiment, selvom udvalget sjældent er særligt stort. Det handler jo i sidste ende også om, at der ikke sælges lige så mange talende ure som almindelige ure.

Forhandlere af hjælpemidler til ældre eller handicappede sælger ofte også talende ure, men igen er udvalget hos mange af forhandlerne ikke overvældende stort.

Det største udvalg af talende ure findes på nettet, hvor adskillige butikker forhandler talende ure. Du kan både gå efter danske netbutikker eller kigge på udenlandske butikker hvis du ikke er tilfreds med udvalget. Ved køb på nettet skal det lige bemærkes, at det kan være en god idé at købe hos en anderkendt butik. Det vil sige, at der gerne skal være en fysisk adresse og et telefonnummer så butikken kan kontaktes hvis der opstår problemer med leveringen eller hvis uret skal byttes. Du kan også gå efter e-mærkede butikker, men der findes også mange butikker på nettet der ikke er e-mærkede, men som alligevel er helt reelle og lever op til lovens krav i forhold til handel på nettet.

Ulempen ved at købe et talende ur på nettet er selvfølgelig, at det kan være svært at vide hvad man har købt før det er leveret. Nederst på siden er en henvisning til hjælpemiddelbasen hvor du kan læse mere om en række udvalgte talende ure. På den måde kan de måske være en lille smule letter at vælge det rigtige ur. Det handler jo også om at finde et ur der passer til den enkeltes individuelle behov.

Hvad koster et talende ur?

Prisen på et talende ur afhænger selvfølgelig meget af hvilken type ur du er ude efter. Et almindeligt armbåndsur kan i flere netbutikker fåes fra ca. 350 kroner, men det er selvfølgelig klart at der også findes langt dyrere ure, selvom funktionen stort set er den samme.

Forhandlere af talende ure

Herunder er et link til hjælpemiddelbasen, hvor du kan finde links til forhandlere af talende ure:

Hjælpemiddelbasen

Læs eventuelt også informationen på Dansk blindesamfunds hjemmeside: Blind.dk

 

(Visited 15.994 times, 3 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *