Lup-lampe – forstørrelsesglas med lys

Luplampe fra Lomax

Lampe med lup fra Lomax

Mange der kommer lidt op i årene har svært ved at tyde de småbogstaver i avisen eller ugebladdet. Det er ofte til stor ærgelse, for timerne kan godt føles lange, hvis der ikke er noget at tage sig til. Der findes en hel del hjælpemidler der kan gøre livet lidt lettere for for mennesker med nedsat syn. Briller eller operation kan selvfølgelig være en vej til at få et bedre syn, men ikke alle har mulighed for at opnå tilstrækkeligt godt syn til at kunne læse avisen, ugebladet eller en god bog uden at skulle anstrenge sig meget for at kunne afkode de små bogstaver.

En lampe med lup gør læsningen lettere

En nem og forholdsvis billig løsning kan være en lampe med lup. Luppen med det indbyggede lys gør det meget lettere og langt mere behageligt at læse. Øjnene bliver heller ikke så hurtigt trætte, hvilke betyder at det er muligt at fordybe sig i en god bog i længere tid end det ellers ville være.

Luplampe. Set hos Lysoglup.dk

Set hos lupoglys.dk

En lampe med lup fungerere egentligt som en almindelig arkitektlampe, der enten kan stå på en særlig fod eller være sat i et særligt gevind, der kan skrues på eksempelvis et bord.

Hvilken type lampe med lup skal jeg vælge?

Derfinde en række forskellige modeller af luplamper. Nogle med indbygget lys, andre uden indbygget lys. Det vil helt klart være at foretrække og vælge en lampe med indbygget lys, da det øger anvendeligheden af luppen betydeligt. Det skal dog lige bemærkes, at der der godt kan være stor forskel på hvor godt den indbyggede lampe fungerer og hvor kraftigt den lyser. Deter af stor betydning, at lampen lyser kraftigt, for det vil gøre der betydeligt lettere at læse teksten hvis der er kraftigt lys på.

Flere af de nyeste luplamper har indbygget LED lys hvilket kan have flere fordele. Fordelene ved en luplampe med LED lys kan f.eks. være at pæren ikke fylder så meget som med en gammeldags glødepære. Lyset kan også være mere koncentreret om læsefeltet i luppen. En luplampe med LED lys bliver ikke særlig varm og der er ikke risiko for at man kan brænde sig på den eller at at den kan være årsag til brand hvis den f.eks. rører ved ryglænet på lænestolen.

Eksempler på luplamper

Hvis du er interesseret i at finde eksempler på modeller af luplamper kan det være en god idé at at kaste et blik på hjælpemiddelbasens oversigt over luplamper. Her kan du finde en lang række af de bedste lamper med lup, der findes på markedet. Du kan og så finde direkte links til forhandlere af luplamper og sammenligne priserne på de forskellige modeller af lamper.

Du kan også se dennevideo, for bedre at kunne danne dig et overblik over hvordan en luplampe kan se ud, hvilke funktioner den har og hvordan den fastgøres.


Hjælpemiddelbasens oversigt over luplamper: Oversigt over hjælpemidler

Ønsker du at lave et prischeck inden du investerer i en lampe med lup kan det være en god idé at prøve prissammenligningssiden pricerunner.dk

(Visited 10.993 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.