Mobil til ældre

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber mobiltelefon?

Vi har tidligere her på siden skrevet om telefoner fra Doro, som er lavet særligt til ældre mennesker. Doro har mange fordele, og de findes i et hav af forskellige udgaver, så du kan finde den, der passer til lige præcis dit behov – om det er GPS, nødkald eller at du skal kunne se billeder af dine børnebørn på telefonen.

Der findes dog også en hel del andre telefoner på markedet, som både er smarte og ældrevenlige. Ud over det enorme marked for smartphones er der nemlig stor konkurrence om at lave den bedste mobil til børn og ældre, så de fleste firmaer har også mere enkle mobiler på programmet. I mange tilfælde kan du endda købe en almindelig smartphone og blot vælge en mere brugervenlig indstilling, så ikonerne bliver større, og telefonen er nemmere at bruge.

Før du køber, bør du dog overveje de følgende punkter, så du er sikker på at få den rigtige telefon:

  1. Størrelsen på tasterne

Tasterne på de fleste telefoner er i dag meget små, og det kan være et problem, når man ikke er vant til det. Samtidig er det nemmere at læse teksten på større taster, så prøv eventuelt at se på dine børn og børnebørns telefoner, og vurdér, hvor store taster du har brug for.

  1. Lydstyrke

Hvis du har nedsat hørelse, er det en god idé at købe en telefon med ekstra høj lydstyrke – både i ringetonen og i selve opkaldet. Så er du sikker på, at du hører, når folk ringer, og at du kan tale med dem. Hvis lydstyrken ikke er høj nok, er telefonen nærmest værdiløs, så her er der god grund til at vælge fornuftigt. Husk også på, at din hørelse kan ændre sig, så tænk gerne fremad, når du køber en telefon.

  1. Brugervenlighed

Det er en god idé at undersøge, hvor brugervenlig en telefon er, før du køber en. Det kommer ikke bare an på taster og lydstyrke, men også på hvordan du bruger telefonen, og hvor nemt du har ved at finde ud af den. Ofte er det for eksempel smart, hvis der er knapper til hurtigkald. Det betyder, at du kan taste for eksempel dine børns numre ind, så du kun skal trykke på en enkelt knap for at ringe op til dem.

  1. Nødkald

For mange ældre mennesker er det rigtig fornuftigt at have en telefon med nødkald – og selv hvis du ikke synes, du har brug for den funktion, er det igen rigtig smart at tænke fremad. Skulle du en dag snuble i køkkenet eller få dårlig ryg i haven, kan du med nødkaldet nemt ringe til dine nærmeste, så de kan hjælpe.

  1. Kamera og skærm

Hvis du gerne vil kunne tage billeder med telefonen eller bare gerne vil kunne se billeder fra dine børn og børnebørn, skal du også tænke over det, når du køber telefon. Det er langtfra alle ældretelefoner, der har kamera, så her kan det være en fordel at investere i en rigtig smartphone, som kan sættes op til at være mere brugervenlig. De fleste telefoner til ældre har heller ikke en skærm, der kan vise billeder, så det skal du tage med i overvejelserne.

(Visited 163 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *