top

Sådan holder du dit høje niveau i køkkenet

Den bedste mad er den, man selv laver. Hjemmelavet mad smager bare bedre end færdigkøbte retter, og for mange er det en stor glæde at kunne lave mad selv. Så kan man også lave det lige præcis sådan, som man foretrækker det.

Desværre oplever mange, at tiden i køkkenet bliver mere og mere anstrengende, efterhånden som alderen kommer snigende. Det kan være hårdt for benene og ryggen at stå lænet ind over køkkenbordet i lang tid, og tit er det ikke nemt at lægge de samme kræfter i æltning og hakning, som det var førhen.

Heldigvis lever vi i en tid, hvor hjælpemidlerne er uendelige, så du nemt kan slippe om de værste opgaver i køkkenet, men stadig få lækker hjemmelavet mad hver dag.

Lad maskinerne hjælpe dig

I dag findes der køkkenmaskiner til næsten alt – også det, man slet ikke vidste, at man manglede en maskine til.

Nogle af de grundlæggende maskiner som en minihakker, en snittemaskine eller en røremaskine er dog ikke bare smarte opfindelser. De kan hjælpe dig i køkkenet hver eneste dag, så madlavningen nærmest går af sig selv. En røremaskine hjælper dig for eksempel med at røre alt fra kagedej til flødeskum, så du slipper for at ødelægge din ryg på at ælte en sej dej.

Med en snittemaskine kan du hurtigt snitte grøntsager til flere dage, eller lave en stor portion af en god, sund gryderet. Du skal ikke selv lægge kræfter i at skære eller rive grøntsagerne, og maskinen gør det endda meget hurtigere.

Lav større portioner

Hvis det er hårdt for dig at skulle stå i køkkenet hver dag, kan det betale sig at lave mad til flere dage, når du alligevel er i gang. Du kan enten lave en stor portion, som du fryser ned eller spiser af de næste dage, eller du kan lave flere forskellige retter på én gang.

Hvis du for eksempel koger kartofler, hvorfor så ikke koge til tre-fire dage? Så har du allerede tilbehøret til de næste dage. Hvis du alligevel også skal stege en kotelet, hvorfor så ikke bruge den store pande og stege en medister eller et par hakkebøffer til de næste dage, nu du er i gang? Tidsforbruget er stort set det samme, men nu har du varieret mad til de næste dage, der bare skal en tur i mikroovnen.

Forbered maden i god tid

Hvis du hellere vil dele madlavningen op i mindre etaper, kan du også gøre det. Lav for eksempel farsen til frikadellerne tidligt på dagen, og brug eventuelt lidt tid om eftermiddagen på at forme dem. Så skal de bare steges eller i ovnen på en plade, og så har du mad.

Hvis du skal have grøntsager, kan du også nemt forberede dem på forhånd, så de bare skal tilberedes om aftenen – og forbered gerne til et par dage, nu du alligevel er i gang.

(Visited 62 times, 1 visits today)
No comments yet.

Skriv et svar