Gode råd til flytningen til et plejehjem

Skal du flytte eller har du en pårørende, som er ældre, som skal på plejehjem? Så er der en række overvejelser, som du skal gøre dig. Og det er netop, hvad du finder i denne artikel – gode råd til, hvad man skal overveje i forbindelse med flytning til et plejehjem.

 

Plejehjem eller ej

Er du ramt af sygdom eller lider af et funktionstab eller er du pårørende til en som er? Så kan plejehjem være den rigtige løsning.

Men hvad er et plejehjem egentligt?

Et plejehjem er en bolig, hvor der tilbydes pleje og opsyn i alle timer af døgnet. Her er det det garvede personale, som passer på din eller din pårørende. Desuden tilbydes der på de fleste plejehjem genoptræning samt vedligeholdende træning. Derudover bliver der sørget for alle måltider på dagen, samt en hjælpende hånd til at indtage medicin, hvis dette ønskes eller behøves. I et plejehjem har man de samme rettigheder, som man har, hvis man bor i sin egen selvstændige bolig.

 

Inden flytningen

Det kan være en stor omvæltning for meget at skulle flytte på plejehjem. Det kan derfor være en god idé at gøre en række ting, inden du selv eller sender en pårørende på plejehjem.

  • Sørg for at personen som skal på plejehjem, får besøg af en kontaktperson fra det givne plejehjem. Her kan kontaktpersonen i trygge omgivelser forklare, hvad plejehjemmet tilbyder og hvad som er særlig ved disse.
  • Skal du eller din pårørende ikke akut på plejehjem, så har I mulighed for at tjekke den givne kommunes plejehjem ud. Det er vigtigt, at plejehjemmet passer til personens behov og ønsker. Desuden er det værd at tjekke om personalet er gode til at lytte til beboerne og hvordan hygiejnen er. Præcis ligesom man ville gøre, hvis man skulle kigge på et nyt hus. Dog skal man have realistiske forventninger. Det er trods alt et plejehjem og en gang i mellem er det hektisk, så det skal man huske at have in mente.

Når man sender en pårørende på plejehjem, så skal man så vidt som muligt prøve at behandle det som enhver anden form for flytning. Så sørg for eksempel for at købe en indflyttergave. En god indflyttergave er blandt andet et lækkert lagen, som giver lidt hverdags luksus. Du kan finde lagner af god kvalitet lige her. Det vigtigste er blot, at man skal huske på, at personen skal kunne medbringe gaven og drage gavn af den på plejehjemmet.

 

Efter flytningen

Hvis du er en pårørende til en person, som er flyttet til et plejehjem, så er det vigtigt, at du ikke negligere denne person. Sørg for at sætte tid af tid at besøge personen. Besøget behøver ikke at være planlagt med personalet. På den måde kan du nemt komme forbi til en kop kaffe, præcis lige som du kunne inden personen flyttede på plejehjem.

 

Ligesom en hver anden flytning skal der fragtes personlige ejendele. På dmu-flyt.dk finder du kompetent personale, som gør flytningen mere let og mindre tidskrævende.

(Visited 363 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *