Find boligen der passer til den ældre person

At vi alle bliver ældre, er en af de eneste ting, vi kan være 100 procent sikker på. Det er simpelthen en del af livet. En masse gruer for den dag, hvor de pludselig føler sig gammel, men det nytter simpelthen ikke at grue for noget, der ikke er noget at gøre ved.

I stedet bør man gå mod alderdommen med oprejst pande og glæde. Hvis man tager sine forholdsregler, er der nemlig rigtig mange gode ting ved at blive ældre. Man har mere fritid, og har tit et mere afslappet til sin krop og sin tilværelse.

Et af de ting man skal være opmærksom på, er boligsituationen. Hvordan man har det i sit hjem, er en af de vigtigste forudsætninger for en lykkelig tilværelse. Hvad man har brug for i hjemmet, og hvad man kan overskue at holde ved lige, ændrer sig dog ofte, når man bliver ældre. Her vælger nogle at tage på plejehjem, men det er bestemt ikke alle, der bryder sig om den tanke. For dem kan det være en idé at finde et nyt sted. Det lyder overskueligt, men det er det ikke – vi guider dig!

Få styr på din økonomi

Inden du beslutter dig for at flytte, skal du have 100 procent styr på din økonomi. Det er der mange grunde til. Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke køber en bolig, du ikke har råd til. Det sidste du vil opleve, når du bliver gammel, er at mangle penge til en ordentlig tilværelse.

I forlængelse af dette er det en rigtig god idé at få tilknyttet en formuerådgivning. Med en formuerådgivning får du det maksimale ud af din kapital i stedet for bare at have dine penge liggende passivt hen.

Få tilknyttet en boligadvokat

Når du har besluttet dig for at flytte et nyt sted hen, er det første, du skal gøre at tilknytte en boligadvokat. Med den nye ejendomsmæglerlov er dette blevet endnu vigtigere. Den nye lov har nemlig betydet, at ejendomsmægleren ikke længere står til ansvar for køber.

Det betyder, at han i endnu højere grad er gået hen og blevet sælgers repræsentant. Mægleren prøver derfor at skaffe sælgeren den bedste handel, hvilket meget muligt kan gå udover dig som køber. Derfor skal du have en boligadvokat til at stå i dit hjørne som uvildig rådgiver og til at styre alle praktikaliteterne omkring et boligkøb.

Det gælder ting som advokatrådgivning, skødeskrivning og refusionsopgørelse. Man kan altså sige, at boligadvokat er købers repræsentant på samme måde, som sælger er mæglers.

Vælg beliggenhed med omhu

Som ældre er du tit ikke helt så mobil, som du var som yngre. Derfor betyder det i endnu højere grad noget, hvor du bor. Du skal helst bo i nærheden af de vigtigste ting i dit liv. Det gælder familie, venner og de butikker, hvor du handler mest.

Derudover er det også vigtigt, hvordan boligen er skruet sammen. Hvis man skal blive gammel et sted, nytter det ikke noget, hvis stedet har en masse farlige trapper, og der for eksempel er langt fra soveværelse til toilettet.

Det gælder i stedet om at finde et sted, der kombinerer det funktionelle med det æstetiske. Et sted hvor du har lyst til at blive gammel, men hvor der, hvis man skal være realistisk, også er mulighed for det.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.