At finde de rigtige søvnløsninger, der hjælper dig med at fange nogle ZZZ”er

Når du sleepzone.dk har problemer med at sove eller forblive i søvn, skal du finde de rigtige søvnløsninger til dig. At have de rigtige søvnvaner hjælper dig med at fange nogle ZZZ”er og få dit sind og krop i den rigtige sindstilstand for den kommende dag. For at hjælpe dig i gang, her er nogle forslag.

Undgå alkohol, koffein, og tobak i timerne op til sengen

Uanset om du kæmper med søvnløshed, søvnapnø, eller andre søvnproblemer, undgå alkohol, koffein, og tobak i timerne op til sengetid er et vigtigt skridt i at forbedre din søvn. Virkningerne af disse stoffer kan forstyrre din søvn og endda føre til negative sundhedsmæssige konsekvenser, herunder hypertension, hjerte-kar-sygdomme, og kræft.

Mens der har været adskillige undersøgelser af stoffernes virkning på søvn, er de blevet begrænset af små undersøgelsesprøver. Disse udføres typisk i laboratorier eller observatorieindstillinger og repræsenterer ikke en række racemæssige eller etniske grupper. Hertil kommer, at mange af disse undersøgelser ikke giver objektive målinger af søvn.

En nylig undersøgelse fra Florida Atlantic University kiggede på effekten af nikotin og alkoholforbrug om aftenen. Resultaterne fandt, at forbruget af alkohol var forbundet med mindre konsistent og fragmenteret søvn.

Ligeledes viste en undersøgelse foretaget af University of Mississippi Medical Center, at store mængder alkohol og nikotin forstyrrede REM- og langsombølge-søvncyklusser. Denne type forstyrrelse kan øge trangen, hvilket kan forhindre folk i at falde i søvn.

Hold støj til et minimum

Det er ingen hemmelighed, at sove i et støjende rum kan være en smerte. Den mindste forstyrrelse kan forstyrre en persons REM-søvn og forårsage en række andre problemer. Der er dog nogle trin, du kan tage for at minimere støj om natten. Mens du muligvis bliver nødt til at ofre din søvnkvalitet, du kan gøre oplevelsen mere behagelig.

Du kan endda blive overrasket over resultaterne. Faktisk, hvis du er en af de heldige få med en komplet pakke elektronik ved hånden, kan du muligvis få hele otte timers søvn uden engang at sætte foden uden for dit soveværelse. For at afværge eventuelle eksterne indtrængen skal du overveje at installere et tykt tæppe og/eller gardiner. Hvis din seng er i samme rum som dit tv, kan du investere i en god lydmaskine for at hjælpe med at holde støjniveauet i skak.

At få en solid nattesøvn er ikke kun godt for din mentale sundhed, det er også en nødvendighed for dit fysiske velbefindende. For dem af jer med en ægtefælle, der arbejder lange timer, kan du overveje at gøre en ekstra indsats for at sikre, at din ægtefælle får en god nats søvn, også.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *