Sådan kan du hjælpe dine ben

Når man kommer op i årene, så er der større og større risiko for, at man får ødemer, også kaldet væskeansamlinger, i benene eller i armene. Dette prøver de fleste at afhjælpe med kompressionsstrømper, som kan give et tryk udefra og på den måde bevirke, at væsken bevæger sig væk fra benene igen. Det er dog somme tider ikke nok og man kan få brug for mere avanceret udstyr, som kan hjælpe en til et nemmere liv. Her handler det om at finde noget, som kan levere et større tryk end de passive kompressionsstrømper.

Du skal finde aktivt, dynamisk tryk

Når du skal på jagt efter en løsning til din ødemdannelse, så er det vigtigt, at du ikke tager dig til takke med nogle kompressionsstrømper, der ikke kan levere tilstrækkeligt med tryk til dine ben. Det kan derfor være nødvendigt at finde noget, hvor der kan leveres større tryk, så vandet kan blive flyttet. Dette kan gøres med specielle maskiner, som kan give benet tryk nedefra og op på samme måde som en blodtryksmåler. Da det sker nedefra og op, så kan man få vandet skubbet langsomt ud af benene.

Her kan du finde hjælpen

Når du skal på jagt efter disse støttemaskiner, så bliver nogle af dem solgt som restitutionsstøvler. Disse bruges af atleter til at nedsænke deres restitutionstid betydeligt, men de kan også bruges af ældre med diabetes, ødemer eller gigtsmerter. For at finde ud af, om det er noget for dig, så kan du tage en samtale med noget sundhedspersonale og hvis du gerne vil finde ud af mere, så læs mere om ”recovery boots” her for at få styr på, hvordan de virker og hvem de kan hjælpe. Så kan du tage de første skridt på vejen imod at bekæmpe dine ødemer i benene og armene.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.